Curve Light

Robocall

Robocalls hebben in het verleden een nogal negatieve naam gekregen doordat deze veelal werden ingezet voor marketingdoeleinden. Doordat de overheden deze vorm van marketing steeds beter aan banden weten te leggen draait het imago van de robocall steeds meer bij. Wanneer je robocalls inzet als verlenging van je dienstverlening en deze gebruikt om jouw klant te assisteren zal je zien dat de ervaring met robocalls zelfs als fijn ervaren wordt. In deze blog wordt dieper ingegaan op wat een robocall nu exact is en waarvoor en wanneer jij deze kunt inzetten binnen jouw organisatie.

Wat is een robocall

Met een robocall houdt, zoals het woord al doet vermoeden, een robot een telefoongesprek met jouw klant. De gesproken teksten worden veelal van te voren ingesproken. Echter is het door de komst van artificial intelligence ook mogelijk om de computer te laten reageren op de gegeven antwoorden. Hierdoor wordt het een organisch gesprek en lijkt het net of er een telefoongesprek plaatsvindt met een persoon.

Wat kun je met een robocall

De mogelijkheden van een robocall zijn eindeloos. Je kunt zelf bepalen waarvoor je de robot wilt inzetten, bepaalt zelf de teksten en zorgt ervoor dat de robot de juiste telefoonnummers doorkrijgt. Door de komst van AI is het tegenwoordig zelfs mogelijk om een robot afspraken te laten maken. Een leuk van voorbeeld hiervan zie je in onderstaande video waarin de AI van Google een afspraak maakt bij de kapper en pizzeria.

Robocall als verlenging van je dienstverlening

Zoals je ziet is er veel mogelijk met robocalls, zeker in combinatie met AI. Maar hoe zet je dit nu effectief en goed in voor jouw organisatie.

Help de klant

Gebruik de robocall vooral om je klant te helpen. Verloopt er een bijvoorbeeld een betalingstermijn of loopt het contract bijna af dan zijn dit ideale momenten om de klant te benaderen met een robocall. Je kunt het ook gebruiken als reminder voor een geplande afspraak of een herinnering dat de auto voor over een maand opnieuw APK gekeurd moet worden.

Zorg voor voldoende informatie

Zorg dat er voor de klant geen vraagtekens zijn bij de robocall. Geef de klant altijd een duidelijke reden waarom hij of zij deze robocall ontvangt. Zorg dat de klant ook altijd de mogelijkheid heeft om extra informatie op te vragen.

Bied de mogelijkheid door te verbinden

Geef de klant altijd de mogelijkheid om doorverbonden te worden met een medewerker. Mocht de klant tijdens de robocall een afspraak willen maken of wijziging willen doorgeven dan kan hij of zij dit direct regelen.

Bel met een zichtbaar en bekend telefoonnummer

Vertrouwen daar draait het om! Zorg dat jouw klant het nummer waarmee de robocall wordt gemaakt kan zien en herkent. Hierdoor is de klant eerder geneigd op te nemen en zal hij of zij met een vertrouwd gevoel de telefoon opnemen. Een ander groot voordeel is dat de klant terug kan bellen. Zo ontstaat er de mogelijkheid van een nieuw contactmoment.

Volg het gesprek direct op

Heeft jouw klant tijdens de robocall een keuze gemaakt en zit hier een (menselijke) actie aan gekoppeld. Zorg er dan voor dat deze altijd direct wordt opgevolgd. Laat jouw klanten niet in het ongewis en zorg dat hij of zij direct de actie kan afronden.

Robocall_blog

De robocall van Mail to Pay

Mail to Pay heeft voor al haar gebruikers ook een robocall tool beschikbaar. De robocall kan worden ingezet wanneer er onvoldoende outbound capaciteit is, de vorderingen relatief laag zijn of als extra service call. Tijdens de robocall kan jouw klant kiezen om de openstaande factuur direct te betalen, een betalingsregeling te treffen, aangeven dat deze al is betaald of dat de klant liever niet wenst te betalen. Een directe betaling of betalingsregeling zal direct worden opgevolgd met een e-mail of sms. Wenst de klant niet te betalen dan zal er een bericht verstuurd worden met de mogelijke consequenties van het niet betalen. Ook het doorverbinden naar een medewerker en het instellen van het uitgaande telefoonnummer behoort tot de mogelijkheden.

Zet de robocall in voor jouw organisatie en ervaar de kracht van automatisch uitbellen

Laat dan geheel vrijblijvend je gegevens achter.