Curve Light

Referentie Ingage automatiseert het herinneringstraject

client-image

“Automatisering biedt klanten gebruiksgemak en neemt ons veel werk uit handen”

Patrick Schoonebeek,


Ideaal vinden ze het bij hypothecair dienstverlener Ingage, om de betalingsherinneringen aan hun klanten door Mail to Pay te laten verzorgen. Het hele proces gaat sneller en klanten betalen vlugger nadat ze de herinnering hebben ontvangen. “Wij kunnen ons daardoor richten op klanten die aandacht nodig hebben.”

De activiteiten van Ingage lopen over de gehele breedte van de hypotheekmarkt. Van hypotheekadvies en het verstrekken en beheren van hypotheken tot het bieden van beleggingsoplossingen om kapitaal duurzaam te laten groeien. Bekende merken van Ingage zijn onder andere Huis & Hypotheek, de Hypotheekshop en Impact Hypotheken.

Herinneringstraject via Mail to Pay

Het van a tot z beheren van hypotheken, zoals het acceptatieproces van hypotheekaanvragen, hypotheekadministratie, achterstandenbeheer en incasso’s gebeurt bij Ingage Servicing. Ontstaan er problemen rondom een lening, bijvoorbeeld een betalingsachterstand, dan komt het team van Bijzonder Beheer van Ingage Servicing in actie. Dit team werkt sinds begin 2022 in het herinneringstraject samen met Mail to Pay. “Dat bevalt heel goed”, vertelt teammanager Patrick Schoonebeek. “Heeft een klant een betaalachterstand, dan geven wij die door aan Cases, het platform van Mail to Pay. Vervolgens gaat er via de e-mail een betalingsherinnering met een betaallink naar die klant.”

"We zien ook dat klanten na ontvangst van de e-mail eerder betalen. Ze hoeven natuurlijk alleen maar op de betaallink te klikken..."

Patrick Schoonebeek - Ingage

Sneller en gebruiksvriendelijker

Patrick merkt dat het hele proces van betalingsherinneringen versturen en betalingen ontvangen veel sneller gaat sinds de samenwerking met Mail to Pay. “Voorheen werkten we met brieven via de post. Zo’n brief doet er een paar dagen over voordat ‘ie bezorgd is, terwijl een e-mail direct na verzending aankomt. We zien ook dat klanten na ontvangst van de e-mail eerder betalen. Ze hoeven natuurlijk alleen maar op de betaallink te klikken, komen dan direct in hun eigen internetbankierenomgeving terecht en kunnen de betaling meteen afronden. Een brief leg je al snel weg en dan vergeet je hem weer. En als je er dan weer aan denkt, moet je de brief erbij pakken, zelf je bankierenapp openen, inloggen en alle gegevens invullen. Een e-mail met betaallink is dan veel makkelijker en gebruiksvriendelijker.”

Tijd om aandacht te geven

Patrick wil benadrukken dat alleen de eerste betaalachterstand via het Mail to Pay-traject loopt. “Een betaalachterstand kan een keer gebeuren. Maar als de achterstand langer duurt of vaker voorkomt, dan willen we niet steeds mailtjes blijven sturen zonder de klant zelf te spreken. Dan willen we zelf met die persoon in contact treden om erachter te komen wat er aan de hand is en samen aan een oplossing werken”, legt Patrick uit. “Ook daarom is de automatisering in het begintraject zo prettig. Die neemt ons veel werk uit handen, waardoor wij meer tijd hebben om ons te richten op de klanten die aandacht nodig hebben.”

Optimale samenwerking

Patrick is zeer tevreden over de samenwerking met Mail to Pay. “Alleen het enthousiasme over hun eigen platform al, dat werkt héél aanstekelijk. Op het moment dat we met Mail to Pay in contact kwamen, hadden we binnen Ingage net een digitaliserings- en automatiseringsslag gemaakt. Dankzij hun platform konden we die slag doorzetten bij Bijzonder Beheer. Het implementatieproces ging ook supersnel. Eind 2021 hadden we de eerste salesgesprekken en begin 2022 stond alles. Je merkt aan alles dat de lijnen kort zijn bij Mail to Pay; we konden heel direct en soepel met elkaar schakelen.”

"Wat ons betreft blijven we nog heel lang samenwerken met Mail to Pay."

Patrick Schoonebeek - Ingage

Toekomst

Naast het achterstandentraject gebruikt Ingage het platform van Mail to Pay ook om in contact te komen met klanten, bijvoorbeeld voor dataverrijkingsacties of om ze te informeren over belangrijke zaken rondom hun hypotheek. “In de toekomst willen we stap voor stap ook andere oplossingen van Mail to Pay implementeren, zoals de Robocall en de Payment Coach”, kijkt Patrick vooruit. “Vooral de Payment Coach lijkt ons heel waardevol. Daarbij kunnen klanten met een betaalachterstand zelf de betaaloplossing kiezen die het beste bij hen en hun financiële situatie past. Wat ons betreft blijven we nog heel lang samenwerken met Mail to Pay.”

Meer weten over het automatiseren van herinneringstraject?

Laat dan geheel vrijblijvend je gegevens achter.

Uw debiteurenprocessen ook automatiseren?

Met de Mail to Pay-toolkit geeft u uw medewerkers en uw organisatie gereedschappen die nodig zijn om beter, sneller en klantvriendelijker betaald te krijgen.

Let's talk!